Nu får det bli elbil

Jag har länge gått och funderat på att göra mig av med den gamla skruttbilen jag haft sedan 1999. Den går helt enkelt inte så bra längre och varje gång jag ska besiktiga den så vet jag att det kommer resultera i en eller flera anmärkningar och något jag helt enkelt måste lägga pengar på att fixa. Är det inte något med bromsarna så är det växellådan eller nåt vajsing i motorn. Det är tröttsamt och jag känner att jag inte vill lägga mer pengar på den nu.

Så jag har kollat runt i några månader nu och bestämt mig för att det får bli så att jag köper en begagnad Nissan Leaf. Min svåger har en och är supernöjd. Dessutom har jag läst mycket gott om den på nätet så det kändes som ett rätt enkelt val till slut. Nu måste jag ju bara se till så att jag kan ladda bilen hemma på ett enkelt och smidigt sätt också. 

Jag har förstått att det är mycket att tänka på där också och jag vill så klart att allt ska vara fackmannamässigt gjort så inga elolyckor sker. Jag kommer köpa laddbox från ett bolag jag hittade som även sköter allt med installering och montering. De kommer göra ett förbesök där de kommer fram till bästa platsen för mig att placera laddboxen, troligtvis blir det inne i garaget, jag kan inte tänka mig att någon annan plats skulle vara bättre. Det skulle vara precis på uppfarten i så fall men jag vill ju gärna kunna ha bilen stående inne i garaget så att den inte blir så mycket utsatt för väder och vind i onödan. Det misstaget gjorde jag med den gamla bilen och jag överdriver inte om jag säger att den består att 5% rost nu mer. 

Jag tänker också att i och med inköpet av elbilen ska jag se över vilket elbolag jag ska ha. Jag har länge tänkt att det är dags att förhandla om mitt elavtal, men det är ju precis som med så mycket annat att man ska ha tid att sätta sig ner och jämföra. Jag litar inte så mycket på sådana där jämförelsesajter. Inte för att jag inte tror att de har bra koll, men jag tänker att de kan missa när elbolagen gör snabba förändringar eller har specialerbjudanden. Sedan brukar de också vara lite mer tillmötesgående om man ringer direkt till kundtjänst och säger att man är intresserad av att byta. Då går det ofta att få ner priset lite ytterligare. 

Jag har lite tid på mig dock för jag har inte riktigt hittat en bil jag vill köpa ännu. Jag har tittat på två men ingen kändes riktigt rätt. Nästa torsdag ska jag bege mig till lokala bilfirman. De ringde upp mig eftersom de vet att jag är ute efter just en Leaf och sa att de precis fått in en. Känns den bra kommer jag direkt höra av mig och köpa laddbox så de kan installera allt så fort som möjligt. Jag är mycket exalterad!